Poctivé řeznictví

Nešizené maso a uzeniny

S úctou k řemeslu a respektem ke zvířatům

Na kvalitu masa má vliv ledacos. Podmínky, v jakých byla zvířata chována, krmivo i způsob zpracování. Hovězí a jehněčí maso v našem řeznictví je ze 100 % z vlastního chovu. Ze zvířat, která svůj život prožila na horských pastvinách, bez zbytečného stresu a s péčí, jakou si opravdu zaslouží.

maso

Býky nebo jalovice porážíme ve věku 18-28 měsíců na ekologických jatkách. Naše hovězí maso je vyzrálé neboli stařené. Po porážce zraje suchým způsobem ve visu v půlkách, při pečlivě kontrolované teplotě a vlhkosti po dobu min. 3 týdnů. Během procesu zrání dochází k povolování svaloviny a tím i ke křehnutí masa. Steak nebo pečeně z vyzrálého masa vás překvapí svou šťavnatostí a daleko jemnější chutí.

V naší nabídce hovězího, telecího, jehněčího a vepřového masa (z vlastního chovu či regionálního původu) si každý najde přesně to, co potřebuje. Od vyzrálé svíčkové přes kýtu či plec až po oháňku. A nechybí samozřejmě ani morkové kosti nebo vnitřnosti. Pokud je pro vás nákup masa tak trochu španělskou vesnicí, velice rádi vám u pultu s výběrem poradíme. Kompletní sortiment i s cenami najdete v našem katalogu.

Co nabídnout máme i pravověrným milovníkům steaků:

Rib eye steak, flank steak, rump steak a další prvotřídní kousky. Seznam najdete v ceníku. Nevidíte v něm svého favorita? Stavte se u nás v Abertamech. Rádi vám v našem řeznictví připravíme jakýkoliv jiný steak na počkání.

A nakoupit u nás můžete i celou řadu poctivých farmářských uzenin:

Oblíbené lahůdkové špekáčky, které v roce 2017 zvítězily v soutěži Regionální potravina, hovězí i jehněčí klobásy, anglickou slaninu, kvalitní šunku, ale také třeba jitrnice nebo tlačenku. Prohlédněte si kompletní katalog.

Na prvním místě je vždy skutečná chuť masa.

Žádné konzervanty, stabilizátory, lepek ani fosfáty. Uzeniny dochucujeme pouze solí a přírodním kořením.

Kde si můžete koupit naše maso & uzeniny

Abertamy

 

Abertamské řeznictví i bistro najdete pod jednou střechou, a to pár kroků od náměstí. Sýry a uzeniny si tu můžete koupit každý den, výsekové maso je k dostání vždy v pátek, v sobotu a v neděli.

Adresa: Farní 28, Abertamy (mapa)

Otvírací doba:

Pondělí – čtvrtek:  10:00 – 15:00
Pátek – sobota:  8:00 – 17:00
Neděle:  10:00 – 15:00

Jindřichovice

 

Také naše pobočka v Jindřichovicích nabízí spoustu čerstvého masa, sýrů a uzenin. Plus malé bistro, kde si můžete dát polévku dle denní nabídky nebo třeba domácí grilovanou klobásu.

Adresa: Jindřichovice 156, 35801 Kraslice (mapa)

Otvírací doba:

Pondělí: 9:00-15:00
Středa: 9:00 – 15:00
Pátek: 8:00 – 17:00
Sobota: 8:00 – 12:00

Možná jsou pro vás Krušné hory trochu z ruky. Ale nezoufejte, naše maso a sýry nabízejí také některé obchůdky s biopotravinami a farmářskými výrobky, např. v Praze, Plzni nebo v Karlových Varech. A občas se objevíme i na některých farmářských trzích.