Poctivé řeznictví

Nešizené maso a uzeniny

S úctou k řemeslu a respektem ke zvířatům

Na kvalitu masa má vliv ledacos. Podmínky, v jakých byla zvířata chována, krmivo i způsob zpracování. Hovězí a jehněčí maso v našem řeznictví je ze 100 % z vlastního chovu. Ze zvířat, která svůj život prožila na horských pastvinách, bez zbytečného stresu a s péčí, jakou si opravdu zaslouží.

maso

Býky nebo jalovice porážíme ve věku 18-28 měsíců na ekologických jatkách. Naše hovězí maso je vyzrálé neboli stařené. Po porážce zraje suchým způsobem ve visu v půlkách, při pečlivě kontrolované teplotě a vlhkosti po dobu min. 3 týdnů. Během procesu zrání dochází k povolování svaloviny a tím i ke křehnutí masa. Steak nebo pečeně z vyzrálého masa vás překvapí svou šťavnatostí a daleko jemnější chutí.

V naší nabídce hovězího, telecího, jehněčího a vepřového masa (z vlastního chovu či regionálního původu) si každý najde přesně to, co potřebuje. Od vyzrálé svíčkové přes kýtu či plec až po oháňku. A nechybí samozřejmě ani morkové kosti nebo vnitřnosti. Pokud je pro vás nákup masa tak trochu španělskou vesnicí, velice rádi vám u pultu s výběrem poradíme. Kompletní sortiment i s cenami najdete v našem katalogu.

Co nabídnout máme i pravověrným milovníkům steaků:

Rib eye steak, flank steak, rump steak a další prvotřídní kousky. Seznam najdete v ceníku. Nevidíte v něm svého favorita? Stavte se u nás v Abertamech. Rádi vám v našem řeznictví připravíme jakýkoliv jiný steak na počkání.

A nakoupit u nás můžete i celou řadu poctivých farmářských uzenin:

Oblíbené lahůdkové špekáčky, které v roce 2017 zvítězily v soutěži Regionální potravina, hovězí i jehněčí klobásy, anglickou slaninu, kvalitní šunku, ale také třeba jitrnice nebo tlačenku. Prohlédněte si kompletní katalog.

Na prvním místě je vždy skutečná chuť masa a našich uzenin

vyráběných dle staročeských receptur.

Kde si můžete koupit naše maso & uzeniny

Abertamy

Abertamské řeznictví i bistro najdete pod jednou střechou, a to pár kroků od náměstí. Sýry a uzeniny si tu můžete koupit každý den, výsekové maso je k dostání vždy v pátek, v sobotu a v neděli.

Adresa: Farní 28, Abertamy (mapa)

 

PROVOZNÍ DOBA

Pondělí – čtvrtek:  10:00 – 15:00
Pátek    – sobota:    8:00 – 17:00  PRODEJ MASA
Neděle:                  10:00 – 15:00  PRODEJ MASA

Jindřichovice

Také naše pobočka v Jindřichovicích nabízí spoustu čerstvého masa, sýrů a uzenin. Plus malé bistro, kde si můžete dát polévku dle denní nabídky nebo třeba domácí grilovanou klobásu.

Adresa: Jindřichovice 156, 35801 Kraslice (mapa)

Otvírací doba:

DOČASNĚ  ZAVŘENO

Možná jsou pro vás Krušné hory trochu z ruky. Ale nezoufejte, naše maso a sýry nabízejí také některé obchůdky s biopotravinami a farmářskými výrobky, např. v Praze, Plzni nebo v Karlových Varech. A občas se objevíme i na některých farmářských trzích.