Řeznictví

Provozovny
Ceníky

Opravdové maso a uzeniny   

Chcete vědět, jaké maso kupujete, kde se dobytek pásl, jakého je plemene, kdo se o něj staral, čím byl krmen a také kdo a jak ho porazil? Naše hovězí a jehněčí maso je ze 100% z vlastního chovu. Vepřové maso je také z vlastního chovu popřípadě z regionálního  původu. Zvířata nejsou zbytečně stresována a jsou chována v důstojných podmínkách.

Bourárna je vybavena špičkovou technologií a splňuje nejpřísnější parametry hygienického provozu podle současné legislativy v Evropské unii. Náš systém umožňuje přesnou identifikaci každého poraženého kusu od jeho narození na našich pastvinách až po kvalitní maso na vašem stole. Býci, nebo jalovice jsou poraženy ve věku 18 – 28 měsíců na ekologických jatkách.

Naše hovězí maso je vyzrálé neboli stařené. Po porážce nejdříve zraje suchým způsobem ve visu v půlkách, při stálé teplotě a vlhkosti v chladicích boxech po dobu min. 3 týdnů. Poté je maso rozbouráno.  Během procesu zrání dochází k povolování svaloviny a tím křehnutí masa. Steak či pečeně z vyzrálého masa bude křehčí a šťavnatější než z konvenčního masa.

Naše uzeniny jsou produktem práce řezníků, kteří ctí své řemeslo a na své produkty jsou hrdí. Jejich výrobky jsou tudíž nešizené, obsahuje skutečné suroviny jako je maso, tuk, sůl a směsi opravdového koření. Aditiva používají v pouze v technologicky nutné míře a nízké koncentraci. Nepoužíváme konzervanty a stabilizátory!

Informační brožura v PDF